۳۰ بهمن ۱۳۸۵، ۸:۲۷

حفاریهای اسرائیل در مسجد الاقصی محکوم شد/ تحقیقات میزان اسلام هراسی در کشورهای غربی را مشخص کردند؛ اقلیت مسلمان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر

حفاریهای اسرائیل در مسجد الاقصی محکوم شد/ تحقیقات میزان اسلام هراسی در کشورهای غربی را مشخص کردند؛ اقلیت مسلمان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه : اقدامات صهیونیستها در نزدیکی مسجد الاقصی که طی دو هفته گذشته قسمت اعظم دغدغه مسلمانان جهان را به خود اختصاص داده در نهمین نشست شورای اتحادیه پارلمانی سازمان کنفرانس اسلامی محکوم شدند. همچنین انتشار نتایج تحقیقات سطح اسلام هراسی در غرب، پوشش خبری منصفانه در جامعه چند فرهنگی و انتصاب نخستین وزیر مسلمان در هنلد بخش عمده اخبار اقلیت مسلمان جهان را دربرگرفتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نهمین جلسه شورای اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی طی دو روز 26 و 27 بهمن ماه در مالزی با محورت بررسی راهکارهای عملی در رابطه با اظهارات ضد اسلام، راه حل رفع بحران عراق و همچنین جلوگیری از جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم و مقدسات فلسطین برگزار و با محکومیت حفاریهای غیرقانونی اسرائیل در نزدیکی مسجد الاقصی برگزار شد.

برگزاری جلسه شورای اتحادیه پارلمانی سازمان کنفرانس اسلامی

این جلسه با تصویب 23 قطعنامه از جمله فوریت مداخله جامعه جهانی درباره توقف اقدامات رژیم صهیونیستی در سومین مکان مقدس اسلامی به عنوان نقض قانون بین المللی همراه بود.

نمایندگان پارلمانی  34 کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی همچنین از فلسطینیها خواستند با توافقنامه های میان حماس و فتح که اخیرا در مکه منعقد شد موافقت کنند تا علیه دشمن واقعی خود متحد شوند.

در این نشست همچنین از جامعه بین المللی، پارلمانها، سازمانهای حقوق بشر و اتحادیه پارلمانی بین الملل خواسته شد در راستای آزادی رئیس مجلس نمایندگان فلسطین و اعضای پارلمان و همچنین وزرای کابینه که توسط اسرائیل ربوده شده اند اقداماتی صورت دهند.

شرکت کنندگان در این جلسه نگرانی عمیق خود را نسبت به حملات تروریستی که مردم، اماکن مقدس، مساجد و عبادتگاه های عراق را مورد هدف قرار می دهند ابراز کردند.

نمایندگان پارلمانی کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در این نشست همچنین از برنامه هسته ای صلح آمیز ایران حمایت کردند.

سازمان کنفرانس اسلامی بزرگترین گروه اسلامی نماینده کشورهای مسلمان است که از 57 عضو تشکیل شده ، این سازمان در سپتامبر سال 1969 با هدف متحد کردن تلاش کشورهای اسلامی در جهت منافع کشورهای اسلامی تشکیل شد.

حفاریهای نزدیک مسجد الاقصی بررسی می شوند

دولت ترکیه به زودی یک گروه تکنیکی به بیت المقدس اعزام می کند تا عملیات حفاری رژیم اشغالگر قدس را در نزدیکی مسجد الاقصی مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش مهر، خبر اعزام این گروه متخصص به شهر بیت المقدس در پی دیدار روز گذشته رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه با ایهود اولمرت همتای اسرائیلی خود در آنکارا، ترکیه اعلام شد.

اردوغان در یک نشست خبری گفت: اولمرت تصاویری از حفاری های نزدیک مسجد الاقصی را به من نشان داد اما نتوانست مرا 100 درصد متقاعد کند. من پیشنهاد کردم یک تیم تکنیکی به منطقه اعزام کنیم تا محل را مورد بررسی و کنکاش قرار داده و اولمرت نیز موافق کرد.

رژیم صهیونیستی حفاری نزدیک سومین مکان مقدس در اسلام و نخستن قبله مسلمین را از روز 17 بهمن ماه آغاز کرد، اقدامی که از سوی اتحادیه عرب به حمله تبهکارانه تعبیر شد.

رهبران مسلمان هشدار دادند که اقدامات اسرائیل می تواند به پایه های مسجد الاقصی صدمه وارد کند، اما اسرائیل مدعی شده است که کارهای ساختمانی به این مکان مقدس صدمه وارد نمی کند و همچنین به کرات ادعا کرده اند که باید پلی که به واسطه طوفان سه سال گذشته تخریب شده  و فرو ریخته را تعمیر کنند.

اوایل هفته گذشته شهردار بیت المقدس دستور داد پروژه اسرائیل با هدف آرام کردن خشم جهان اسلام مورد بررسی قرار گیرد. مقامات اسرائیلی اظهار داشتند که کارهای ساختمانی ممکن است چند ماه به تعویق افتاده و حتی لغو شود. این در شرایطی است که تصمیم شهردار بر حفاریهای مقدماتی که هفته پیش آغاز شد تأثیری نداشت.

صهیونیستها روز گذشته اظهار داشتند دوربینهایی نصب کرده اند که از کارهای حفاری فیلمبرداری کرده و به صورت زنده در اینترنت پخش شود. بر اساس این اظهارات سه دوربین در محل فعالیت آنها نصب می شود که زاویه کاملی از محوطه حفاری را نشان دهد. کار روزانه آنها ساعت 4 و 30 دقیقه تا 12 و 30 دقیقه به وقت گرینویچ در پایگاه اینترنتی www.antiquities.org.il/home_eng.asp قابل مشاهده است.

سخنگوی تراست اسلامی فلسطین که متصدی اداره حرم شریف است گفت: نصب دوربین و ادعاهایی از این قبیل تنها جنبه ظاهری دارد، آنها باید کارهای حفاری را متوقف کنند.

در این میان یک دادگاه صهیونیستی تا دو ماه نزدیک شدن رئیس جنبش اسلامی فلسطین به شهر بیت المقدس را ممنوع کرد.

استقبال از انتصاب نخستین وزیر مسلمان در هلند

مسلمانان هلندی انتصاب نخستین وزیر مسلمان را برای دولت ائتلافی تازه، به عنوان گام مثبت در راه ادغام اقلیت مسلمان در این جامعه اروپایی مورد استقبال قرار دادند.

به گزارش مهر، محمد رابع عضو بازنشسته پارلمان هلند این اقدام را مثبت توصیف کرد و آن را بخشی از تلاشهای این کشور به منظور ادغام مسلمانان در فرآیند سیاسی دانست.

احمد ابوطالب از حزب کار به عنوان وزیر  کشور، برای امور اجتماعی در دولت ائتلافی هلند منصوب شده و به عضویت کابینه جدید ژان پیتر بالکننده نخست وزیر هلند در آمد. وزیر مسلمان هلند مراکشی تبار است که به علت تلاشهای خود در راستای تسکین تنش میان هلندی ها و اقلیت مسلمان به دنبال کشته شدن فیلمساز هلندی در سال 2004 مورد تجلیل قرار گرفته است.

کابینه جدید پس از 10 هفته مذاکره میان احزاب دموکرات مسیحی، کار و اتحادیه مسیحی تشکیل شد.

قتل تئو ونگوگ که به علت ساخت یک فیلم موهن درباره اسلام انجام شد، از سوی رهبران مسلمان هلند مورد انتقاد قرار گرفت و پس از آن آنها خواستار پاسخهای هوشیارانه مسلمانان به ستادهای ضد اسلام شدند.

اقلیت مسلمان هلند یک میلیون نفر از جمعیعت 16 میلیونی این کشور را تشکیل داده اند.
 
اقدامات مسلمانان کانادا برای رفع باورهای نادرست درباره اسلام

یک گروه از مسلمانان کانادا که از باورهای نادرست و شایع درباره دین خود نگران هستند با 50 نفر از شهروندان کانادایی غیر مسلمان دیدار کردند تا باورهای نادرست درباره این دین آسمانی را از بین ببرند.

 مای حیدر از کنگره اسلامی کانادا در گفتگو با شبکه تلویزیونی کانادا CTV اظهار داشت: به نظر می رسد این باورهای نادرست به نوعی به تمام زندگی مسلمانان تعمیم داده می شود و وظیفه ما رفع آنها است.

یک هئیت 9 نفره از زنان تحصیل کرده به همراه دانشجویان دختر و پسر از سراسر کانادا با 50 شهروند این کشور دیدار و گفتگو کردند.

این اقدام به دنبال تصویب لایحه مناقشه برانگیز شورای شهر کبک تحت عنوان " دستور العمل زندگی" صورت گرفت که به تدوین چند مورد به نام استاندارد برای مهاجران پرداخته است.

این دستور العمل که به ارائه هنجارهای اجتماعی در بخشهای فرانسه زبان کانادا پرداخته، اعلام کرده است که صورت هیچ فردی در اماکن عمومی نباید پوشانده شود، اما این امر در هالووین صدق نمی کند. دستور العمل تازه دربرگیرنده موارد بسیاری است و به نحو بسیار مشهودی مسلمانان را مورد اشاره قرار داده است، از سوی انجمن مسلمانان کانادایی تقبیح شد.

کنگره اسلامی کانادا و انجمن مسلمانان کانادا دادخواست مشترکی به کمیسیون حقوق بشر کبک، کانادا ارائه کرده اند.

هئیت اسلامی 9 نفره مسلمانان در جمع شهروندان کانادایی و غیر مسلمانان تأکید کرد که مسلمانان نیز جزء لاینفکی از این جامعه محسوب می شوند. مسلمانان کانادایی 9/1 درصد جمیعت 8/32 میلیونی کانادا را تشکیل داده اند و اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ کانادا به شمار می رود.

تأسیس مرکز رسیدگی به امور حج در تاتارستان

در پی افزایش تعداد زائران خانه خدا در تاتارستان، مقامات امور دینی این کشور تصمیم گرفتند مرکزی را به منظور رسیدگی به امور حج مؤمنان مسلمان تأسیس کنند.

تأسیس مرکز رسیدگی به امور حج به دنبال افزایش قابل توجه تعداد متقاضیان انجام حج  از 500 نفر در سال 2005 میلادی به 1067 نفر در سال 2006 صورت خواهد گرفت.

در سال آینده اداره دینی مسلمانان تاتارستان قصد دارد 2 هزار نفر را به مکه مکرمه اعزام کند. این سهمیه، از سهمیه کل روسیه که برابر با 20 هزار نفر در سال بوده، برای جمهوری تاتارستان در نظر گرفته شده است.

مرکز رسیدگی به امور حج در جمهوری تاتارستان روابط نزدیکی  با شورای امور حج وابسته به دولت فدراسیون روسیه برقرار خواهد کرد و دوره های آموزشی را برای سران گروه حجاج و پزشکان و نیز خود زائرین برگزار می کند. متخصصین این مرکز باید جابجایی ها، تغذیه و برنامه تأمین اقامت زائرین در مکه مکرمه و مدینه منوره را طراحی کنند .

علاوه بر این مرکز حج درصدد است کنفرانسی بین المللی را در رابطه با امور حج برگزار کند که در آن آژانس های مسافرتی جهانی که به اعزام زائرین به سفر حج مشغول هستند، به تبادل تجربه های خود بپردازند.

بررسی پوشش خبری منصفانه در جامعه چند فرهنگی

مرکز اطلاعات خارجی ژاپن با حمایت وزارت خارجه این کشور هفته گذشته نشستی را با محوریت نقش رسانه های جمعی در جامعه چند فرهنگی با حضور نمایندگان رسانه ای و دیپلماتیک مسلمان برگزار کرد.

روزنامه نگاران مسلمان و ژاپنی که در توکیو گرد هم آمده بودند بر اهمیت ارتقاء درک و همکاری میان فعالان عرصه رسانه به منظور توسعه نقش رسانه های جمعی و پوشش خبری منصفانه تأکید کردند.

جمعی از سفرای کشورهای اسلامی و مقامات ارشد ژاپنی در وزارت خارجه این کشور در این نشست که با عنوان " نقش رسانه جمعی در جامعه چند فرهنگی" برگزار شد شرکت کردند.

شرکت کنندگان در این نشست سوء تعابیر، تبعیض ، شیوه گزارشهای خبری از تروریسم و ارتقاء سطح تبادل مستقیم میان رسانه های اسلامی و ژاپنی بدون استفاده از رسانه های غربی را مورد بحث و بررسی قرار دادند .

شرکت کنندگان همچنین به بررسی چالشهای پیش روی گزارشگران در گرفتن اطلاعات به زبانهای عربی و ژاپنی پرداختند که گاهی باعث رجوع و استفاده از رسانه غربی می شود.

انتشار نتایج سطح اسلام هراسی در کشورهای غربی

یک نظر سنجی بین المللی که در 23 کشور غربی انجام شده سطح اسلام هراسی را مورد مطالعه قرار داده است که در میان آنها بالاترین میزان اسلام هراسی در یونان و کمترین سطح آن درکانادا مشاهده شده است.

در این نظر سنجی مشخص شده است که تنها 5/6 درصد کاناداییها اظهار داشته است که نمی خواهند در همسایگی مسلمانان زندگی کنند.

محققان پرسشهایی خود را از 32 هزار نفر در 19 کشور اروپایی و همچنین کانادا، نیوزیلند، استرالیا و ایالات متحده مطرح کرده و در کانادا با 2 هزار نفر مصاحبه کرده اند.

بالاترین میزان افرادی که نمی خواستند در همسایگی مسلمانان زندگی کنند با 9/20 درصد در یونان؛ 8/19 درصد در بلژیک؛ 3/19 درصد در  نروژ؛ 9/18 درصد در فنلاند مشاهده شدند.

1/14 درصد مردم بریتانیایی نیز عدم اعتماد خود را به مسلمانان یادآور شدند این در شرایطی است که میانگین این درصدها در تمام کشورها 5/14 درصد بوده است.

این تحقیق از سوی وانی بورونو کارشناس اقتصادی در دانشگاه الستر در ایرلند شمالی و جان مانگان از دانشگاه کوینزلندن استرالیا انجام شده است که با عنوان " همسایه خود را دوست بدار: میزان تعصب درکشورهای غربی" در مجله کیکلوس منتشر می شود.

عبارت اسلام هراسی نوواژه مناقشه برانگیزی است که با پدیده تعصب علیه مسلمانان تعریف می شود و در رویکردهای منفی، خشونت، انزجار، تبعیض و اشاعه باورهای نادرست علیه پیروان دین آسمانی اسلام خود را نشان می دهد و رسانه ها و افراد متعصب سهم عمده ای در اشاعه آن داشته اند. شکل گیری این واژه به اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990 باز می گردد، اما استفاده آن پس از حملات یازدهم سپتامبر افزایش یافت.

کد مطلب 450045

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha